AV-vastaava, Turun ammattikorkeakoulu
Puhujat
Puhujat

Mika Arvola
Esityksen abstrakti
AV-laitteet lähihallinnasta etähallintaan
Esityksessä käydään lävitse esimerkkikorkeakoulun AV-laitteiden ylläpidon kehitysaskeleet laitteiden manuaalisesta ylläpidosta AV-verkon suunnittelun ja käyttöönoton ja monitoroinnin kautta nykytilanteeseen sekä kurkataan tulevaisuuden ajatuksiin.
Esittely
Vankalla IT-osaamisella varustettu AV-asiantuntija edistämässä ja kehittämässä asioiden automatisointia sekä standardien mukaista tekemistä molemmin puolin aitaa. Puhuja toimii myös evankelistana AV- ja IT-maailmojen välissä kaventamassa niiden ylläpidollista eroa.

Erkki Brotkin
AV-päällikkö, Tampereen ammattikorkeakoulu
Esityksen abstrakti
Vain ääni ratkaisee!
Opetustilojen suunnittelussa akustiikka on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa opiskelijoiden oppimiskykyyn. TAMK ja Jyväskylän yliopisto ottavat akustiikkasuunnittelun huomioon uusissa rakennushankkeissaan, jotka valmistuvat vuonna 2026.
Esittely
Toimin Tampereen korkeakouluyhteisön esitystekniikasta vastaavana päällikkönä. Johdan kolmea asiantuntevaa tiimiä, jotka vastaavat kampustemme AV-tekniikan toimivuudesta sekä tarjoavat tarvittaessa tukea henkilöstölle teknologian käytössä.

Pekka Halmkrona
Tietoturvapäällikkö, Lapin yliopisto
Esityksen abstrakti
Tiedonluokittelun käyttöönottokokemuksia
LUCin ja TUNIn kokemuksia tiedonluokittelun ja Microsoft Purview’n käyttöönotosta: projektin vaiheet, kohdatut haasteet ja ratkaisut, käyttäjäpalautteet, sekä käytännön vinkit muille käyttöönottoa suunnitteleville.
Esittely
Pekka Halmkrona on Lapin korkeakoulukonsernin tietoturvapäällikkö, jolla on taustaa asiantuntija-, esihenkilö- ja projektipäällikkörooleista. Hän on käytännönläheinen, ratkaisukeskeinen ja helposti lähestyttävä, edistäen avointa tietoturvakeskustelua.

Mikko Hassinen
Kehittämispäällikkö, Helsingin yliopisto
Esityksen abstrakti
Oman konesalin tallennusratkaisut tutkimuksen käyttöön
Tarjoamme Helsingin yliopistossa tutkimuksen käyttöön nopeaa, halpaa ja helposti ylläpidettävää tallennuskapasiteettia omasta konesalista. Tässä esityksessä perehdytään näihin ympäristöihin, niiden tekniikkaan sekä käyttötarpeisiin.
Esittely
Mikko Hassinen on kehittämispäällikkö Helsingin yliopiston tietotekniikkakeskuksen teknologiapalveluyksiköstä. Tällä hetkellä hän toimii Tallennuspalvelut-ryhmän vetäjänä. Lisäksi hän koordinoi tutkimuksen IT-palveluja sekä toimii teknologia-arkkitehtina yliopiston kokonaisarkkitehtitiimissä.

Tessaliina Iltanen
Erityisasiantuntija, Turun ammattikorkeakoulu
Esityksen abstrakti
Opintohallinnon sähköinen arkistointi
Korkeakoulussa syntyy pysyvästi säilytettäviä asiakirjoja mm. tutkintotodistuksia, jotka arkistoidaan sähköisessä muodossa. Asiakirjat siirretään integraation avulla sähköiseen arkistoon, kun opintotietojärjestelmä ei sovellu pysyvään säilyttämiseen.
Esittely
Tessaliina Iltanen toimii erityisasiantuntijana Turun ammattikorkeakoulun Koulutuksen palveluissa tehtävinään mm. Peppi-opintotietojärjestelmän kehittäminen ja ylläpito sekä ristiinopiskelun ja opintohallinnon kehittäminen.

Ville Krannila
IT-arkkitehti, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Pilvipalvelut paikallisen Microsoft infran tukena
Miten muuttuva maailma ja vanheneva teknologia ohjasivat perinteistä Microsoft-ympäristöä tukeutumaan pilvipalveluihin – ei muutoksen vuoksi, vaan vastauksena hallinnan, näkyvyyden ja turvallisuuden tarpeisiin.
Esittely
IT-arkkitehti, joka työskentelee Microsoft-ympäristöjen kehittämisen parissa Tampereen yliopistossa. Työn keskiössä ovat tietoturva, hallittavuus ja opetuksen sekä tutkimuksen erityisvaatimukset.

Merja Laamanen
Digitaalisen transformaatiotoimiston päällikkö, Jyväskylän yliopisto
Esityksen abstrakti
Tekoäly apuriksi tukipalveluiden arkeen
Tekoälyn avulla korkeakoulujen tukipalveluissa voidaan tehostaa työskentelyä ja vapauttaa aikaa vuorovaikutukseen. Tule kuulemaan käytännön esimerkkejä miten herättää tukipalveluiden henkilöstön kiinnostus tekoälyyn ja kasvattaa heidän osaamistaan.
Esittely
Merja Laamanen on Jyväskylän yliopiston Digitaalisen transformaatiotoimiston päällikkö. Hänellä on pitkä kokemus digitalisaatioon liittyvästä kehittämisestä, korkeakoulujen kansallisesta ja kansainvälisestä verkostoyhteistyöstä sekä digitalisaatioon liittyvän kulttuurimuutoksen tukemisesta.

Elina Lehmijoki
IT-palvelupäällikkö, HigherEd Hub Finland Oy
Esityksen abstrakti
Opin.fi käytöntuen prosessit ja korkeakouluintegraatiot
Esitys käsittelee Opin.fi service deskin ja korkeakoulujen service deskien vuorovaikutusta Opin.fi -palvelun käytöntuessa ja service deskien tikettijärjestelmien rajapinta- ja sähköposti-integraation käyttöönottoa.
Esittely
HigherEd Hub Finlandin eli HEHF:n palveluhallinnasta ja palvelutuotannosta vastaava palvelupäällikkö. Innostuu palveluiden kehittämisestä, toimintamalleista ja prosesseista tavoitteena tuottaa parempaa palvelua.

Olli Lyytinen
Sovellusasiantuntija, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus oy
Esityksen abstrakti
Euroopan data-avaruudet alustana osaamisen dataratkaisuille korkeakouluissa
DS4Skills-hankkeessa pilotoidaan Euroopan datastrategian mukaista osaamisen data-avaruutta. Data-avaruuksilla pyritään luomaan Euroopan datastrategian mukaiset avoimet datamarkkinat, jossa dataa voidaan hyödyntää EU:n arvoja ja lakeja noudattaen.
Esittely
Olli Lyytinen toimii sovellusasiantuntijana CSC:llä keskittyen koulutuksen ja opetuksen tuen digitaalisiin palveluihin, esimerkiksi Ristiinopiskelupalvelu ja Data Space for Skills -hanke.

Virpi Mäkinen
Tiedonhallinnan asiantuntija / information management specialist, Jyväskylän yliopisto / University of Jyväskylä
Esityksen abstrakti
Prosessiautomaatio asianhallinnan ja arkistoinnin tukena
Vasara-järjestelmän prosessiautomaatio yhdistää Jyväskylän yliopiston tuottamat asiakirjat asianhallintajärjestelmään ja sähköiseen arkistoon. Työnkulkujen automatisointi ja uusi rajapinta parantavat tiedonhallintaa ja vähentävät manuaalista työtä.
Esittely
Työskentelen Jyväskylän yliopistossa tiedonhallinnan asiantuntijana. Työhöni kuuluu etenkin asianhallinnan ja hallinnon prosessien digitalisaation prosessien kehittäminen.

Turkka Näppilä
Palvelupäällikkö, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
TUNI-data-arkisto – tutkimusdatan hallintapalvelu kirjaston ja IT:n yhteistyönä
Tampereen yliopisto rakentaa FAIR-yhteensopivan tutkimusdata-arkiston, jossa kirjasto vastaa sisällön hallinnasta ja tietohallinto teknisestä infrastruktuurista. Esitys käsittelee projektin etenemistä, teknologiaa ja yhteistyön toimintamalleja.
Esittely
Turkka Näppilä toimii Tampereen yliopiston kirjastossa palvelupäällikkönä ja vastaa tutkimusdatan hallinnan tukipalvelujen sekä tutkimustiedon hallinnan ratkaisujen kehittämisestä.

Samuli Pekkola
Professori, Jyväskylän yliopisto
Esityksen abstrakti
Digitaalisen transformaation reunaehdot
Jotta teknologioista tulisi lisäarvoa, niiden tulevia käyttötilanteita ja tarkoituksia pitäisi ymmärtää ennakoivasti: missä tilanteessa ja miten tulevaa järjestelmää tullaan käyttämään. Miten eri tekijöitä pitäisi huomioida onnistuneessa muutoksessa.
Esittely
Samuli Pekkola, FT, on Jyväskylän yliopiston tietojärjestelmätieteen professori. Hänen tutkimuksensa keskittyy organisaatioiden ja tietojärjestelmien suhteeseen, erityisesti tietohallintoon, tietojärjestelmien hankintaan ja kokonaisarkkitehtuuriin julkisella sektorilla.

Juha Rosvall
IT-palvelupäällikkö, Taideyliopisto / Digipalvelut
Esityksen abstrakti
Kumppani mukana tukityössä – Taideyliopiston ja Unigrafian palvelumalli
Miten Taideyliopiston ja Unigrafian kumppanuuteen perustuva tukipalvelumalli on vahvistanut IT-helpparin ja tulostustuen toimintaa – ilman perinteistä ulkoistusta.
Esittely
Esityksen pitävät Taideyliopiston IT-tukipalveluiden päällikkö ja Digipalveluiden palvelunhallinnasta vastaava Juha Rosvall sekä Unigrafian asiakkuus- ja palveluvastaava Janne Kärkkäinen. Yhdessä he rakentavat toimivaa tukikumppanuutta arjessa.

Ari Rouvari
IT-pääsihteeri, Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajat – AAPA
Esityksen abstrakti
Yhteentoimivuus digitaalisessa transformaatiossa – dataekosysteemien tekemiseksi
Digitaalinen transformaatio etenee korkeakouluissa ja kokonaisarkkitehtuurityötä tulee käyttää tehokkaammin sen informaatio-ohjauksessa. Viitearkkitehtuureilla voidaan parantaa yhteentoimivuutta kansallisessa ja kansainvälisessä kontekstissa. DRAFT
Esittely
Ari Rouvari edustaa AAPA-verkostoa kansallisissa sidosryhmissä ja kansainvälisessä yhteistyössä, osallistuu IT-kehityshankkeisiin, vastaa viestinnästä, koordinoi AAPA:n toimintaa ja hoitaa verkoston hallinnollisia tehtäviä. Rouvari tutkii KA-työtä, digitaalista transformaatiota ja dataekosysteemejä.

Anna Stenman
IT-palveluarkkitehti, Turun yliopisto
Esityksen abstrakti
Prosessiautomaatiotuotteen valinta, case Turun yliopisto
Tiedätkö, mitä on prosessiautomaatio? Sana herättää mielikuvia työnkuluista, automaattikäsittelystä tai hyväksyntäprosesseista. Tarkka määritelmä on kuitenkin häilyvä. Millä me löysimme hyvin erilaisten tuotteiden viidakosta sen, mitä tarvitsimme?
Esittely
Anna Stenman on toiminut Turun yliopistolla järjestelmäylläpitäjänä 10 vuotta ja sotkenut siinä ohessa kätensä melko syvälle prosessien, integraatioiden ja automaatioiden suohon. Hän pyrkii katsomaan näitä tiedonhallinnan näkökulmasta ja on aina tietojen yhtenäistämisen puolella.

Mikael Sukoinen
Digitaalisen opetuksen valmentaja, Åbo Akademi
Esityksen abstrakti
Solostudio: Huone, missä opettaja ja tekoäly luovat verkkokursseja yhdessä
Miten opettaja voisi hyödyntää videostudiota ja tekoälyä parempien opetusvideoiden tekemiseen? Päätimme kysyä asiaa heiltä! Tuloksena lanseerasimme uuden Solostudio-konseptin ja tukipalvelun. Onnistuimmeko?
Esittely
Mikael Sukoinen on IT-projektipäällikkö, AV-asiantuntija sekä pesunkestävä nörtti. Hän toimii digitaalisen opetuksen valmentajana Åbo Akademilla valjastaen uusimpia innovaatioita opetuskäyttöön.

Pertti Suomela
IT-projektipäällikkö, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Laskentaklusterin uusiminen
Uudistimme laskentaklusterimme monin tavoin: käyttöjärjestelmä, Lustre, Satellite/Ansible-hallinta, käyttäjähallinta, tallennustilaa NAS:sta, Infinibandista Ethernettiin, Open OnDemand. Kerromme muutoksista, ongelmista ja ratkaisuista.
Esittely
Pertti Suomela toimii Tampereen yliopiston tietohallinnossa IT-projektipäällikkönä ja muissa tutkimuksen tuen tehtävissä.

Seppo Syrjänen
Kehittämispäällikkö, Helsingin yliopisto
Esityksen abstrakti
Virtuaalipalvelimet post-broadcomilaisessa maailmassa
Kokemuksia ja päätelmiä Helsingin yliopiston selvitysprojektista virtuaalipalvelimien tuottamisesta muillakin kuin Broadcomin vSphere-tuotteilla.
Esittely
Olen ollut yliopiston IT-hommissa 80-luvun lopulta lähtien aluksi Internetin ja tietolikenteen, sittemmin konesalien parissa.

Marko Strang
IT-asiantuntija, Jyväskylän yliopisto
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian.
Esittely
Päivitetään pian.

Joose Takala
Team Leader (Acoustics), Ramboll
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian.
Esittely
Päivitetään pian.

Pia Pykäläinen
IT projektipäällikkö, TUNI
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian!
Esittely
Pia Pykäläinen toimii IT-projektipäällikkönä Tampereen yliopistossa, ja hänellä on yli 20 vuoden kokemus alalta. Pia tykkää erityisesti haasteellisista ja monimutkaisista projekteista – mitä kinkkisempi, sen parempi! Hän uskoo yhteistyön voimaan ja tietää, että yhdessä tiimin kanssa kaikki on mahdollista.

Jussi Vestman
Kehityspäällikkö, CSC – IT Center for Science Ltd.
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian.
Esittely
Päivitetään pian.

Pasi Anttonen
Projektipäällikkö / project manager, Jyväskylän yliopisto / University of Jyväskylä
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian.
Esittely
Päivitetään pian.

Pasi Kytöharju
IT-päällikkö, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian!
Esittely
Pasi Kytöharju toimii Tampereen yliopiston tietohallinnossa tutkimuksen IT:n virtuaalitiimin vastuuhenkilönä ja on perehtynyt erityisesti tutkimusdatan käsittelyyn liittyviin kysymyksiin.

Matti Lassila
Erityisasiantuntija, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian.
Esittely
Matti Lassila työskentelee Tampereen yliopiston kirjastossa digitalisoituvan kirjastotyön asiantuntijana. Hän on erikoistunut erityisesti datamigraatioihin ja työprosessien automatisointiin.

Janne Kärkkäinen
Asiakkuus- ja palveluvastaava
Unigrafia
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian.
Esittely
Päivitetään pian.

Sofia Eskola
Kokonaisarkkitehti Metropolia
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian!
Esittely
Päivitetään pian!

Vilho Kolehmainen
Johtava asiantuntija Digivisio
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian.
Esittely
Päivitetään pian!

Tomi Häkkinen
IT-arkkitehti, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian.
Esittely
Päivitetään pian.

Timo Alatalo
IT-arkkitehti, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Päivitetään pian!
Esittely
Päivitetään pian!

Atso Arat
IT-asiantuntija, TUNI
Esityksen abstrakti
DCIM & IPAM: NetBox fyysisen ja loogisen infrastruktuurin kirjanpitotyökaluna
Dokumentoinnissa tarkoituksenmukainen alusta ratkaisee! Esityksessä tehdään katsaus Netboxiin, avoimen lähdekoodin järjestelmään, joka on tarkoitettu konesali-infrastruktuurin ja IP-osoitteiden hallinnoimiseen.
Esittely
Toimin Tampereen yliopiston tietohallinnon teknologiapalvelut -ryhmässä. Oma tekemiseni painottuu tietoliikenteeseen ja siellä erityisesti langattomaan verkkoon ja yleiseen kampusverkon kehitykseen.

Marko Myöhänen
Esitystekniikkapäällikkö, Taideyliopiston Sibelius-Akatemiao
Esityksen abstrakti
Musiikkiluokkien käyttöohjeiden automaattinen luonti asset managementin avulla
AV-laitteiden käyttöohjeiden ylläpito on haastavaa. Sibelius-Akatemia testaa omaa ohjelmistoa, joka luo QR-koodeilla skaalautuvia käyttöohjesivuja. Ohjeet päivittyvät automaattisesti Trail-järjestelmän asset management-datan mukaan.
Esittely
Toimin Sibelius-Akatemian AV-osaston päällikkönä vuodesta 2019, johtaen kahdeksasta AV-ammattilaisesta koostuvaa tiimiä. Hoidamme AV-järjestelmien suunnittelun, toteutuksen sekä konserttien äänen, valaisun ja videotallennuksen. Harrastan ohjelmointia omaksi ilokseni, kehittäen käytännön ratkaisuja.

Mikko Saunamäki
IT-arkkitehti, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Asiakaslähtöinen palveluluettelo osana IT-palvelunhallintaa
Tampereen yliopiston tietohallinnon uudistettu palveluluettelo on asiakaslähtöinen. Se on nykyään osa palvelutuotannon arkea. Esitys taustoittaa uudistuksen lähtökohtia, kertoo toteutuksesta ITSM-järjestelmään ja jatkokehityksen suunnitelmista.
Esittely
Mikko Saunamäki toimii IT-arkkitehtina Tampereen yliopiston tietohallinnossa. Hänen päävastuualueenaan on IT-palvelunhallinnan kehittäminen ja siihen liittyvien kehityshankkeiden toteuttaminen yhdessä asiakkaiden kanssa.

Tommi Suominen
Senior Information Architect, CSC – IT Center for Science
Esityksen abstrakti
Yhteentoimivuutta toteuttamassa FAIR periaatteiden mukaisesti: SILTA -palvelu
SILTA provides the opportunity to publicly maintain schemas and crosswalks. They can be exported for running data transformations from a source to a target schema. The facility of running transformations in the SILTA service is also being advanced.
Esittely
Tommi Suominen (MSc Comp Sci (UH), PhD Forest Sciences (UEF)) is an interdisciplinary expert with 26 years of working experience from different fields of science as well as from industry. Now, a senior information architect at CSC, he just finished coordinating a 3-year Horizon Europe Project.

Panu Weckman
TKI-asiantuntija, Seinäjoen Ammattikorkeakouluo
Esityksen abstrakti
EXAM valvontajärjestelmän tehostaminen tekoälyn keinoin
Esittelen tekoälyjärjestelmän, joka tunnistaa EXAM-tenttien valvontavideoilta automaattisesti kiellettyjä esineitä. Puheessani käsittelen myös järjestelmän vaikutuksia valvojien työhön.
Esittely
Propellihatulla varusteltu ohjelmistotekniikan insinööri, joka on viime aikoina keskittynyt tutkimaan koneoppimista ja konenäköä käytännönläheisesti. Taustalla kokemusta erilaisista ohjelmistoprojekteista sekä indie pelikehitystä.