AV-vastaava, erityisasiantuntija, Turun ammattikorkeakoulu
Puhujat
Mika Arvola
Esityksen abstrakti
Esityksessä katsotaan konkreettisesti miten kaksi korkeakoulua tuottavat loppukäyttäjillensä ajantasalla olevista laiterekistereistäään automatisoidusti mm. laitteiden sekä tilojen käyttöohjeita sekä ajantasaisia listauksia esim. lainalaitteista.
Esittely
Vankalla IT-osaamisella varustettu AV-nörtti etsimässä ja kehittämässä asioiden automatisointia sekä standardien mukaista tekemistä tilanteissa joissa em. asiat eivät välttämättä ole arkipäivää.
Mikko Auranen
Asiantuntija, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Seinäjoen yliopistokeskuksen luokka uusittiin soveltumaan paremmin monipaikkaiseen opetus- ja kokouskäyttöön. Viiden yliopiston yhteiskäyttö pyrittiin huomioimaan budjetin puitteissa. Esityksessä kuvataan käyttöselvitys- ja hankintaprosessin vaiheet.
Esittely
Asiantuntija, Seinäjoen yliopistokeskus, Tampereen yliopisto.
Mika Grundström
Vararehtori, Vaasan yliopisto
Esittely
TkT Mika Grundström on Vaasan yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori. Hän on koulutukseltaan tekniikan tohtori, erityisalueenaan tietoliikennetekniikka ja signaalinkäsittely. Grundströmillä on pitkä kokemus johtotehtävistä teollisuudessa Nokia Oyj:n tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa.
Samu Hannukainen
Turvallisuuspäällikkö, Maanpuolustuskorkeakoulu
Esityksen abstrakti
Aihe käsittelee korkeakoulujen ja puolustusvoimien välistä yhteistyötä, kun kyseessä on turvallisuusluokitellun tiedon vaihtaminen korkeakoulun ja puolustusvoimien välillä. Aihe on suunnattu tietoturvallisuudesta kiinnostuneille.
Esittely
Toimin turvallisuuspäällikkönä Maanpuolustuskorkeakoululla ja vastaan yliopiston turvallisuustoiminnasta. Olen toiminut Puolustusvoimissa kymmenen vuotta turvallisuuden ja tietoturvallisuuden eri tehtävissä.
Minttu Hapuli
IT-arkkitehti, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Ohjelmistohankinnan uusi haaste ovat tekoälypalvelut ja -ohjelmistot, sekä vanhat tutut ohjelmistot tekoälymausteilla. Mitkä ovat tekoälyohjelmistojen hankinnan riskit? Millä ehdoilla hankinta on turvallisempi tehdä?
Esittely
IT-alalla kolme vuosikymmentä takana, viime vuodet olen työskennellyt IT-alan sopimus- ja lisenssienhallinnassa sekä ohjelmistohankinnassa. Vaatimustenmukaisuus, tietosuoja ja tietoturva ovat sydäntä lähellä.
Mikko Hassinen
Kehittämispäällikkö, HY/Tietotekniikkakeskus
Esityksen abstrakti
Helsingin yliopisto on rakentanut uuden palvelun tutkimusdatan pitkäaikaistallentamiselle eli Datapankin. Kolmen organisaation projektissa kehitettiin palvelulle käyttöpolitiikat, toimintamallit ja tekninen toteutus.
Sami Hautakangas
Erityisasiantuntija, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Tampereen yliopisto ja Aalto yliopiston POC:ssa on hyödynnetty kansalliskirjaston FintoAI -palvelua opintojaksojen asiasanoitukseen. Testeissä on tarkasteltu mm. ehdotusten laatua sekä teknisten ratkaisujen toimivuutta laajojen sanastojen käytössä.
Esittely
Sami Hautakangas on erityisasiantuntija koulutuksen kehittämisen ja koulutuksen tietojärjestelmien alalla. Korkeakoulujen yhteistyöhön liittyen yhtenä keskeisenä ajankohtaisena teemana järjestelmien yhteentoimivuuden lisäksi on tekoälyratkaisujen soveltaminen koulutuksen suunnittelun tukena.
Ari Hirvonen
Digijohtaja, Jyväskylän yliopisto
Esityksen abstrakti
Tässä esityksessä on tarjolla katsaus keskeisimpiin muutosilmiöihin, haasteisiin ja mahdollisuuksiin yliopistojen IT-kentässä. Lisäksi luodaan katsaus FUCIO-verkoston tulevan vuoden tavoitteisiin.
Esittely
Ari Hirvonen vastaa Jyväskylän yliopiston digitaalisesta strategiasta, IT:stä, kokonaisarkkitehtuurista ja tietoturvasta. Lisäksi hän toimii FUCIO-verkoston puheenjohtajana ja hoitaa useita kansallisia tehtäviä korkeakoulutuksen digitalisaation alueella. Dosentti Hirvosella on laaja kokemus myös liiketoiminnan johtamisesta.
Tessaliina Iltanen
Erityisasiantuntija, Turun ammattikorkeakoulu
Esityksen abstrakti
Esityksessä tarkastellaan Oppijanumeron hyödyntämistä korkeakouluissa sekä eri viranomaisten toiminnassa. Oppijanumeroa hyödynnetään oppijoiden yksilöinnissä henkilötunnusten sijaan, koska kaikilla oppijoilla ei ole suomalaista henkilötunnusta.
Esittely
Työskentelen erityisasiantuntijana Turun ammattikorkeakoulun Koulutuksen palveluissa. Työtehtävät painottuvat Peppi-opintotietojärjestelmän ylläpitoon ja kehittämiseen, ristiinopiskeluun ja sen kehittämiseen, viranomaistiedonkeruihin, opintohallintoon sekä toimin useissa kansallisissa verkostoissa.
Mikko Järvinen
Järjestelmäarkkitehti, Turun yliopisto
Esityksen abstrakti
Käymme läpi Microsoft EES 2025-2027 sopimusneuvotteluita ja muita mahdollisia koko korkeakoulukenttää koskevia ajankohtaisia lisenssineuvotteluita.
Esittely
Mikko Järvinen huolehtii Turun yliopiston digipalveluissa yhdessä vetämänsä tiimin kanssa työasemille suunnatuista palveluista.
Liisa Kallio
It-asiantuntija, Jyväskylän yliopisto
Esityksen abstrakti
Esittelemme vuonna 2021 käyttöön otettua virtuaalista kurssitarjotinta, jossa seitsemän eurooppalaisen korkeakoulun oppimisympäristöt on liitetty toisiinsa. Kerromme kurssitarjottimen teknisestä toteutuksesta, kehitystarpeista sekä opintohallinnon prosessien haasteista.
Laura Kankaala
Kyberuhkatiedustelupäällikkö, F-Secure
Esityksen abstrakti
Internet on mahdollisuuksia täynnä – myös kyberrikollisille. Huijaukset ja petokset ovat ikivanha riesa, mutta nykymaailmassa todennäköisin paikka joutua rikoksen uhriksi on netissä. Miten internetin ja modernin teknologian hyväksikäyttö mahdollistaa huijauksia ja kuinka voimme taistella niitä vastaan?
Esittely
Laura Kankaala on tietoturva-asiantuntija, hakkeri ja puhuja. Laura työskentelee kyberuhkatiedustelypäällikkönä F-Securella. Laura on tullut tutuksi muun muassa YLEn Team Whack sarjasta, jossa hän paljastaa tietoturva-aukkoja henkilön tietoturvassa, autoissa ja jopa pelistriimistä.
Ville Kivimäki
Analytics Technology Owner, Aalto yliopisto
Esityksen abstrakti
Tampereen yliopisto ja Aalto yliopiston POC:ssa on hyödynnetty kansalliskirjaston FintoAI -palvelua opintojaksojen asiasanoitukseen. Testeissä on tarkasteltu mm. ehdotusten laatua sekä teknisten ratkaisujen toimivuutta laajojen sanastojen käytössä.
Simon Koivumaa
Business Manager, Atea Finland Oy
Esityksen abstrakti
Laitteella tapahtuvan tekoälyn myötä sensitiivistä tietoa pystytään käsittelemään suoraan laitteella ja tehokkaammin. Applen sirut ovat tukeneet jo pitkään tekoälyn käsittelyä suoraan laitteella ja ne ovat samalla myös kustannustehokkain vaihtoehto suurten jäännösarvojensa myötä.
Esittely
Simon Koivumaa toimii Ateassa liiketoimintavastaavana ja on osa Atean Edu-tiimiä. Hänen tehtäviin kuuluu mm. kehittää uusien teknologioiden pedagogista hyödyntämistä opetuksessa ja puhua niistä eri tapahtumissa. Viime aikoina Simon on esitellyt tekoälyn mahdollisuuksia opetuksessa ja työssä.
Jenni Kokko
Tietoasiantuntija, Jyväskylän yliopisto
Esityksen abstrakti
Uusi Power BI -tekijä ei välttämättä hahmota, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon (mm. tietosuoja, tietoturva, edellytykset lähteelle). Jyväskylän yliopistossa luotiin kriteeristö kevyelle ja raskaammalle Power BI -projektille.
Esittely
Jenni Kokko toimii tietoasiantuntijana Jyväskylän yliopiston toiminnanohjaus-yksikössä tehtävinään keskitetyn raportoinnin kehittäminen ja koordinointi ja tiedolla toimimisen kulttuurin edistäminen.
Sami Konttinen
Kehityspäällikkö, Itä-Suomen yliopisto
Esityksen abstrakti
Tarkoituksena käydä läpi Itä-Suomen Yliopiston (kehittämis)projektitoiminnan kyvykkyyden kehittymistä yksittäisistä projekteista kohti laadukasta projekti- ja salkunhallinnan toimintaa.
Esittely
Toimin Itä-Suomen yliopistossa kehityspäällikkönä Yliopistopalvelujen Digipalvelut yksikössä Vastuualueina mm. Kokonaisarkkitehtuuri ja sen hallinta, asiakasratkaisujen ratkaisusuunnittelu sekä projekti- ja salkunhallinta.
Pasi Kytöharju
IT-päällikkö, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Tutkimuksen IT:n tukitehtävät ovat usein organisaatiota poikkileikkaavia. Esityksessä kuvataan virtuaalitiimeihin perustuva organisoituminen Tampereen korkeakouluyhteisön tietohallinnossa sekä käsitellään ratkaisumalliin liittyviä haasteita ja etuja.
Esittely
Pasi Kytöharju toimii Tampereen yliopiston tietohallinnossa tutkimuksen IT:n virtuaalitiimin vastuuhenkilönä ja on perehtynyt erityisesti sensitiivisen datan käsittelyyn liittyviin kysymyksiin.
Merja Laamanen
Digitaalisen transformaatiotoimiston päällikkö, Jyväskylän yliopisto
Esityksen abstrakti
Esittelemme vuonna 2021 käyttöön otettua virtuaalista kurssitarjotinta, jossa seitsemän eurooppalaisen korkeakoulun oppimisympäristöt on liitetty toisiinsa. Kerromme kurssitarjottimen teknisestä toteutuksesta, kehitystarpeista sekä opintohallinnon prosessien haasteista.
Esittely
Digitaalisen transformaatiotoimiston päällikkö, Jyväskylän yliopisto. Pitkä kokemus digitalisaatioon liittyvästä kehittämisestä, korkeakoulujen verkostoyhteistyöstä, digitalisaatioon liittyvästä kulttuurimuutoksen tukemisesta sekä JYU:n SAFe-pohjaisen digikehittämisen koordinoinnista.
Elina Lehmijoki
HigherEd Hub Finland Oy
Esityksen abstrakti
Opi.fi hybriditukimallissa palveluntuottaja sekä korkeakoulut yhdessä muodostavat käyttäjälähtöisen tukikokonaisuuden oppijoille. Kerromme haasteet ja onnistumiset mallin käyttöönotosta. ”Miten yli 30 toimijaa pelaa yhteen”
Esittely
Olen Opin.fi-palvelun palvelupäällikkö ja ollut mukana viemässä palvelua tuotantoon marraskuusta 2023 lähtien. Jaan mielelläni kokemukset kanssanne tästä intensiivisestä kehitys ja palvelutuotannon aloitusvaiheesta.
Katja Lempinen
Erityisasiantuntija, Satakunnan ammattikorkeakoulu
Esityksen abstrakti
Generatiivinen tekoäly on ottanut harppauksia eteenpäin viimeisen vuoden aikana. Sen myötä korkeakoulut ovat joutuneet tekemään nopeitakin muutoksia sisällyttääkseen tekoälyn osaksi toimintaansa ja opetustarjontaansa. Tämän esityksen pohjana olevan kyselytutkimuksen tarkoituksena on ollut kartoittaa useamman eri korkeakoulun opetushenkilökunnan kokemuksia generatiivisen tekoälyn opetuskäytöstä loppukevään 2024 aikana.
Kyselytutkimuksessa on kartoitettu kokemusten lisäksi tekoälyn opetuskäytön asenteita, odotuksia ja etiikkaa. Vastausta haettiin mm. kysymyksiin onko tekoälyn käyttö opetuksessa ja oppimisessa niin yleistä kuin kuvitellaan, mitä tekoälytyökaluja käytetään yleisimmin, onko tekoäly muuttanut opetustyön luonnetta ja millä tasolla tekoälyä kuvitellaan hyödynnettävän opetuksessa ja oppimisessa. Esityksessä esitellään kyselytutkimuksen tulokset ja havainnot.
Esittely
Katja Lempinen toimii erityisasiantuntijana SAMKissa Digivisio 2030 hankkeessa sekä muutoskoordinaattorina että käyttöönoton projektipäällikkönä. Hänellä on pitkä kokemus verkko-opetuksen kehittämisestä ja kirjastoalalta.
Patrik Maltusch
Kokonaisarkkitehti, Aalto-yliopisto
Esityksen abstrakti
Esitys painottuu vahvasti muutoksen vaikutuksen arviointiin hyödyntämällä kyvykkyys rakennetta ja mallia. Esityksessä käytetään oikeata organisaatio dataa ja mallinnusta sekä visualisointia.
Esittely
Patrik toimii kansallisen KA-SIG puheenjohtajana ja EUNIS yhteisössä EA-SIG perustajana sekä puheenjohtajana.
Katja Mankinen
Data Scientist, CSC – Tieteen tietotekniikan keskus
Esityksen abstrakti
Esityksessä käsitellään mm. kielimallien ja koneoppimisen mahdollisuuksia opintohallinnon tiedon rikastamisessa ja luokittelussa. Lisäksi pohditaan datan laadun merkitystä tuloksiin ja tuotettujen mallien hyödynnettävyyteen.
Esittely
Katja Mankinen (FT) on datatieteilijä, joka kehittää data-analytiikan ja koneoppimisen ratkaisuja. Tällä hetkellä hän keskittyy erityisesti kielimalleihin ja niiden sovelluksiin.
Marja Matinmikko-Blue
Tutkimusjohtaja, Oulun yliopisto
Esityksen abstrakti
Kestävyys on yhteiskunnan läpileikkaava teema kattaen myös ICT-alan. Esitys käsittelee kestävää kehitystä ICT-alalla sisältäen ympäristö-, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden. Esitys keskittyy vastuullisuuteen TKI-toiminnassa IT-näkökulmasta.
Esittely
Marja Matinmikko-Blue työskentelee tutkimusjohtajana Oulun yliopistossa. Hän tutkii tulevaisuuden matkavietinjärjestelmiä teknologian, sääntelyn, liiketoiminnan ja kestävän kehityksen näkökulmista. Hän toimii kestävyyden ja sääntelyn johtajana 6G-lippulaivassa.
Marko Myöhänen
Päällikkö, Esitystekniikka, Sibelius-Akatemia / Taideyliopisto
Esityksen abstrakti
Esityksessä katsotaan konkreettisesti miten kaksi korkeakoulua tuottavat loppukäyttäjillensä ajantasalla olevista laiterekistereistäään automatisoidusti mm. laitteiden sekä tilojen käyttöohjeita sekä ajantasaisia listauksia esim. lainalaitteista.
Matias Nevaranta
IT-arkkitehti, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Ohjelmistorobotiikka (RPA) ei ole aina välttämättä ainoa tai edes tehokkain tapa ratkaista automaatiotarve. Mitä muita tapoja on, mitä teknologioita tarvitaan? Miten tekoälyä hyödynnetään ohjelmistoroboteissa? Milloin robotti kannattaa tehdä?
Esittely
Automaatiokyvykkyyksien parissa töitä tekevä IT-arkkitehti, jonka työarjessa näkyy vahvasti digitalisaatio ja tämän mahdollistavat palvelut.
Viivi Oikarinen
Suunnittelija, Oulun yliopisto
Esityksen abstrakti
Oulun korkeakouluyhteisössä tekoälyn opetuskäytöstä on kerätty kokemuksia Kohtaamisia tekoälyn äärellä – Ihmetellään yhdessä -webinaarisarjan parissa. Kerromme havainnoistamme ja tuomme esille myös haasteita, joita on yhdessä ihmeteltäessä havaittu tekoälyn hyödyntämisessä opetuksessa.
Ari Paldanius
IT-Päällikkö, Itä-Suomen yliopisto
Esityksen abstrakti
Itä-Suomen yliopistossa AV-laitteiden leasing elinkaareksi on määritetty viisi vuotta ja tämä takaa sen, että opetustilojen vakioidut AV-tekniset ratkaisut eivät pääse vanhenemaan ja pystymme tarjoamaan nykyaikaiset oppimisympäristöt.
Esittely
Ari Paldanius, Itä-Suomen yliopisto, Digipalvelut Toimin IT-päällikkönä ja vedän AV-palveluita. 23 vuotta yliopistolla, joista n. 15 vuotta kehittämässä opetustiloja AV näkökulmasta.
Jussi Rasku
Tutkijatohtori, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
Esittelemme ’Process-as-Code’ (PaaC) lähestymistavan, jossa tekoälyagentteja ohjataan formalisoitujen prosessimallien avulla. Tämä pyrkii parantamaan niiden tarkkuutta, itseohjautuvuutta ja mukautuvuutta monimutkaisissa ympäristöissä.
Esittely
Jussi Rasku työskentelee tutkijatohtorina Tampereen yliopistossa Seinäjoen yliopistokeskuksella, jossa hän tutkii tekoälyä, kuten optimointi- ja hakualgoritmeja, koneoppimista sekä kielimallien integrointia ohjelmistokehityksen työnkulkuihin.
Ari Rouvari
IT-pääsihteeri, Ammattikorkeakoulujen tietohallintojohtajat – AAPA
Esityksen abstrakti
TKI-toiminnan ja tietohallinnon yhteistyötä ja viestintää parannetaan, jotta voidaan tuottaa hyvät IT-palvelut ja tuki TKI-toiminnalle. IT-ratkaisuilla ei kannata korkeakoulujen kesken kilpailla – yhtenäiset palvelut ovat koko korkeakoulukentän etu.
Esittely
Ari Rouvari on AAPA-CIO-verkoston IT-pääsihteeri. Aiemmin johtavana kokonaisarkkitehtina hän tuotti arkkitehtuurikonsultointipalveluja erityisesti OKM:lle ja STM:lle. Hän on työskennellyt arkkitehtina myös EU-hankkeissa. Rouvari tutkii kokonaisarkkitehtuuria ja digitaalista transformaatiota Tampereen ja Jyväskylän yliopistoissa.
Karo Saharinen
Lehtori, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Esityksen abstrakti
Kyberturvallisuuden merkitys kasvaa yhteiskunnassa. Puheenvuorossa esitetään opetus- ja kulttuuriministeriön kyberkoulutuksen kehityshanketta, jonka tavoitteena on pilotoida opintojakso: jokaisen korkeakouluopiskelijan kyberturvallisuusosaaminen.
Esittely
FT Karo Saharinen on toiminut kyberturvallisuuden ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon tutkintovastaavana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Lehtorina hänellä on päälle 10 vuoden kokemus opetuksesta. Näiden lisäksi hän tällä hetkellä koordinoi 14 ammattikorkeakoulun kyberkoulutuksen kehittämishanketta.
Teemu Seesto
IT-pääsihteeri, FUCIO-verkosto
Esityksen abstrakti
Keväällä 2024 tehty tekoälytuotteiden ja käytön kartoitus EUNIS BM2023 kyselyssä muutamilla suomalaisilla ja pohjoismaisilla korkeakouluilla täydennettynä. Tulos heijastaa ajankohtaansa, kun nimikkeet vaihtuvat ja AI:n käyttö etenee kovaa vauhtia.
Esittely
Olen toiminut yliopistojen IT-johtajien eli FUCIO-verkoston pääsihteerinä jo kymmenisen vuotta.
Teppo Seesto
Quantum Ambassador, IBM
Esityksen abstrakti
Kvanttilaskenta (Quantum Computing) muuttaa maailmaa. Se tarjoaa uudenlaista logiikkaa, jolla voidaan ratkoa uudenlaisia ongelmia. Samalla kun se tuo uusia mahdollisuuksia se tuo myös perustavanlaatuisen haasteen tietoturvalle. Esityksessä käydään läpi mikä kvanttitietokone on, mihin sitä voidaan käyttää, missä sen kehityksessä mennään sekä miten niitä pääsee jo nyt käyttämään. Toisaalta millainen haaste on tulossa, miksi se on niin perustavaa laatua oleva uhka ja miten siltä voi suojautua.
Esittely
Teppo Seesto on työskennellyt viimeiset 8 vuotta IBM:llä Quantum Ambassador -roolissa. Hän on esiintynyt monissa konferensseissa, pitänyt vierailija luentoja eri yliopistoissa ja antanut haastatteluja lehdistölle. Nykyisen roolin lisäksi hänellä on yli 36 vuoden kokemus tietotekniikan parissa.
Ari Sivula
Vararehtori, Tampereen ammattikorkeakoulu
Esityksen abstrakti
IT-päivien viimeinen keynote käsittelee tietohallinnon laajentuvaa roolia korkeakoulusektorilla. Uudet työnteon tavat ja teknologiat luovat haasteita, mutta samalla myös suuria mahdollisuuksia perusasioita unohtamatta. Puheenvuorossa keskitytään tietohallinnon avainrooliin digitaalisen murroksen keskellä. Tietohallinto mahdollistaa ja vahvistaa korkeakoulujen innovatiivista toimintaa läpileikkaavasti.
Esittely
Dos., KTT Ari Sivula toimii Tampereen ammattikorkeakoulussa vararehtorina vastuualueenaan TKIO-toiminta. Sivula on toiminut korkeakoulusektorilla noin 19 vuoden ajan sekä ammattikorkeakouluissa että yliopistossa erilaisissa johto, asiantuntija, TKI- ja opetustehtävissä.
Anna Stenman
IT-palveluarkkitehti, Turun yliopisto
Esityksen abstrakti
Etsimme Turun yliopistolle uutta API gatewayta. Kävimme läpi kymmenkunta tuotetta, osa juuri sopivia ja osa ei sinne päinkään. Miten löysimme sekavasta tarjonnasta sopivan? Mitkä ominaisuudet olivat meille tärkeitä ja mille emme antaneet painoarvoa?
Esittely
Anna Stenman on toiminut Turun yliopistolla järjestelmäylläpitäjänä 10 vuotta ja sotkenut siinä ohessa kätensä melko syvälle prosessien, integraatioiden ja automaatioiden suohon. Hän pyrkii katsomaan näitä tiedonhallinnan näkökulmasta ja on aina tietojen yhtenäistämisen puolella.
Mika Suutari
Head of Learning Environment Development, Turun ammattikorkeakoulu
Esityksen abstrakti
Turun AMK:n kokemuksia generatiivisen tekoälyn hyödyntämisestä kohderyhmittäin. Millaisen tekoälyohjeistuksen laadimme, miten olemme lisänneet tekoälyosaamista, ja miten jaamme yhteisömme tekoälykokemuksia. Kerromme missä onnistuimme ja missä emme.
Esittely
Mika Suutari on toiminut Turun AMK:ssa vuodesta 1999 sekä opettajana että esihenkilötehtävissä. Nykyisin hän koordinoi strategista toimintaohjelmaa Opimme muuttuvassa maailmassa, toimii Digivisio-muutoskoordinaattorina, sekä edistää tekoälyn hyödyntämistä ja tekoälyosaamisen lisäämistä.
Jussi Talaskivi
Järjestelmäarkkitehti, Jyväskylän yliopisto
Esityksen abstrakti
Esittelemme vuonna 2021 käyttöön otettua virtuaalista kurssitarjotinta, jossa seitsemän eurooppalaisen korkeakoulun oppimisympäristöt on liitetty toisiinsa. Kerromme kurssitarjottimen teknisestä toteutuksesta, kehitystarpeista sekä opintohallinnon prosessien haasteista.
Tuomas Tauriala
IT-arkkitehti, Tampereen yliopisto
Esityksen abstrakti
TUNI uudisti runkoverkkonsa sekä virtuaalisen konesali-infransa. Funet Kampus MPLS, Fortinet-palomuurit sekä VMware VCF on Dell VxRail -konesalivirtualisointi yhdessä palvelukumppanin kanssa tuovat yksinkertaisuutta, resilienssiä ja tietoturvaa.
Esittely
IT-arkkitehti, vastuualueena palvelinvirtualisointi, konesalit ja konesaliverkot
TUNI Tietohallinto / Teknologiapalvelut
Ville Tenhunen
Kehittämispäällikkö, Helsingin yliopisto
Esityksen abstrakti
Helsingin yliopisto on rakentanut uuden palvelun tutkimusdatan pitkäaikaistallentamiselle eli Datapankin. Kolmen organisaation projektissa kehitettiin palvelulle käyttöpolitiikat, toimintamallit ja tekninen toteutus.
Esittely
Ville Tenhunen työskentelee Helsingin yliopistossa kehittämispäällikkönä. Viimeisen yli 10 vuoden aikana hän on työskennellyt enimmäkseen tutkimusdatan ja tutkimuksen palveluiden kanssa. Nykyään hän työskentelee myös eurooppalaisen e-instrastuktuuri EGI Foundation kanssa.
Anne-Marie Tuikka
Erityisasiantuntija, Turun ammattikorkeakoulu
Esityksen abstrakti
Turun AMK:ssa kerätään TKI-toiminnasta tietoa CSC:n tarjoaman JUSTUS-palvelun avulla. Kyseessä on julkaisutiedonkeruun tarpeisiin rakennettua palvelu, jota on täydennetty erillisillä tutkimusaktiviteettien ja tutkimusaineistojen kuvailutietojen tallennuspalveluilla.
Esittely
Anne-Marie Tuikka on aineistonhallinnan erityisasiantuntija Turun ammattikorkeakoulussa, jonka intohimona on TKI-toiminnan kehittäminen avoimen tieteen ja tutkimuksen periaatteiden mukaisesti. Hänellä on vahva kokemus ICT-alan kestävyyttä ja tutkimusympäristöjä koskevien hankkeiden valmistelusta ja toteutuksesta.
Paula Vaskuri
Palvelupäällikkö, Oulun yliopisto
Esityksen abstrakti
Oulun korkeakouluyhteisössä tekoälyn opetuskäytöstä on kerätty kokemuksia Kohtaamisia tekoälyn äärellä – Ihmetellään yhdessä -webinaarisarjan parissa. Kerromme havainnoistamme ja tuomme esille myös haasteita, joita on yhdessä ihmeteltäessä havaittu tekoälyn hyödyntämisessä opetuksessa.
Esittely
Paula Vaskuri on vuodesta 2001 työskennellyt Oulun yliopistossa koulutuksen kehittämisen parissa paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Nykyisin palvelupäällikkönä hän vastaa Oulun korkeakouluyhteisön digipedagogiikka- ja videopalveluiden toiminnasta.
Tanja Vienonen
Informaatikko, Turun ammattikorkeakoulu
Esityksen abstrakti
Turun AMK:ssa kerätään TKI-toiminnasta tietoa CSC:n tarjoaman JUSTUS-palvelun avulla. Kyseessä on julkaisutiedonkeruun tarpeisiin rakennettua palvelu, jota on täydennetty erillisillä tutkimusaktiviteettien ja tutkimusaineistojen kuvailutietojen tallennuspalveluilla.
Olli-Pekka Viinamäki
Johtaja, Seinäjoen yliopistokeskus
Esittely
Toimin Seinäjoen yliopistokeskuksen johtajana. Seinäjoen yliopistokeskus on neljän yliopiston muodostama verkostomaisesti toimiva 80 asiantuntijan monitieteinen yhteisö. Yliopistokeskuksessa toimivat Tampereen yliopisto, Helsingin yliopisto, Vaasan yliopisto ja Taideyliopisto.
Jarkko Vesiluoma
Principal Offensive Security Lead, Elisa Oyj
Esityksen abstrakti
Käyn läpi organisaatioiden kyberturvallisuusuhkia valkohattuhakkerin näkökulmasta sekä hyökkääjien toimintatapoja sekä näiden vaikutuksia. Lisäksi käyn läpi ennustuksia tulevaisuuden uhkakuvista, sekä suojautumiskeinoja hyökkäyksiltä.
Esittely
Jarkko Vesiluoma on kyberturvallisuusasiantuntijana Principal Offensive Security Lead roolissa Elisa Oyj:ssä. Hän on erikoistunut hyökkäävään tietoturvaan. ja on aktiivinen puhuja sekä kouluttaja, joka on tunnettu osallistumisestaan eri tapahtumiin, kuten Disobey 2024.
Erja Widgren-Sallinen
Koulutus- ja hakijapalveluiden päällikkö, Itä-Suomen yliopisto
Esityksen abstrakti
Taustalla on opintohallinnon asiakaspalvelun jatkuva ruuhka. Kysymyksiä sateli tikettien, puheluiden, sähköpostien muodossa lähes läpi vuoden. Tikettien osalta tilanne oli haastava, koska näytti siltä, että käsittelyajat ovat todella pitkiä Asiakkaat eivät saaneet vastausta ajoissa. Toki kysymykset olivat kaikkea mahdollista hakemiseen, opintoihin, hyväksilukuihin, järjestelmän käyttöihin, tunnuksiin jne liittyviä. Asiakkaat eivät erottaneet, kuka (mikä taho) mistäkin kysymyksestä vastaa yliopistossa. Mikä ratkaisuksi?
Esittely
Koulutus- ja hakijapalveluiden päällikkö, tiimini työskentelevät mm. rekisteripidon, opintiotietojärjestelmien, opiskelijaksi hakemisen, opiskelijarekrytoinnin ja kansaivälisen vaihdon parissa (ml. kv-opiskelijarekrytointi ja kv-valinta). Tehtävät moninaiset opintohallinnon osalta. Olen KOOTuki-ryhmän puheenjohtaja.